Правильний дизайн будинку дозволить подорожувати


Тому є сенс створити схожу атмосферу вдома. І чим більше деталей та дрібниць відповідатиме середземноморській тематиці, тим краще. У будь-який вже наявний інтер’єр чудово впишуться прикраси з черепашок або коралів. Можна помістити вдалу туристичну фотографію у рамку такого ж стилістичного спрямування. Все це можна придбати в спеціалізованому магазині, але набагато ціннішими будуть виглядати речі, зроблені своїми руками.

Отже, спробуйте оформити ваш будинок у середземноморському стилі. Спочатку слід розібратися з палітрою кольорів. І тут ви не зіткнетеся з труднощами. Адже всі південні країни – це буяння фарб, а отже, і буйство фантазії. Експериментуйте із золотистим, помаранчевим, блакитним, білим, блакитним квітами. Ароматні квітучі сади, білі стіни будівель, дахи з черепиці. Даний стиль вимагатиме фактурності, дерев’яного оздоблення та дизайнерської грубуватості.

Обов’язковим елементом середземноморського стилю будуть стильні деталі. Це декоративні прикраси пастельних тонів, ажурні скатертини світлих відтінків. Така деталь інтер’єру, як світильники, повинні бути виконані з міді і мати невеликі розміри. Також доречний буде світлий мармур як маленькі фігурні статуетки.

Також тим, хто хоче відтворити у себе в оселі південний стиль, але дещо в іншому напрямку, можна поекспериментувати та здійснити дизайн інтер’єру прованс своїми руками. Тут можна буде поєднувати морські нотки із сільським ухилом. Цей стиль вимагатиме використання світлих тонів. Причому вони повинні виглядати як вигорілі на сонці. Світло-блакитний, світло-зелений, білий, жовтуватий відтінки будуть тут основними, і застосовувати їх можна як для обробки стін, так і для оббивки меблів. Що стосується стель, то цей стиль вимагає обробки за допомогою білої фарби. У будинках з високими стелями вітається використання балкових декоративних перекриттів. Для стін підійде нерівна штукатурка. Причому чим більше буде її викривлення та нерівність, тим краще. Всі ці вади в цьому стилі є родзинкою.

Експериментуйте з вашим житлом і живіть у ньому на своє задоволення. Причому необов’язково починати грандіозний ремонт, можна вже доповнити тематичними дрібницями.

Comments are closed.