Заміський будинок: у якому стилі оформити


Як приємно, коли є куди втекти від міської метушні та повсякденних проблем, вийти на веранду, пити гарячий чай та милуватися гарним садом.

Ті, хто має заміський будинок, користуються будь-якою можливістю виїхати з галасливого мегаполісу і розслабитися на природі. Щоб відпочивати, як кажуть, з почуттям виконаного обов’язку, хочеться облаштувати не тільки палісадник і город, а й сам будиночок: зробити інтер’єр стильним та красивим.

Перевага в цій ситуації в тому, що можна експериментувати з дизайном і втілювати найсміливіші ідеї: адже, на відміну від квартири, на дачі ніхто постійно не живе, а значить, навіть якщо щось вийде не зовсім так, це не буде щодня. мелькати перед очима і тим більше не зіпсує загального враження від нового вигляду будинку.

Дизайн інтер’єру у сучасному стилі

Сучасний дизайн — мікс із нестандартних фактур, оригінальних рішень та яскравих ідей. Це дуже активний, живий інтер’єр, який поєднує простоту, легкість і функціональність.

У ньому можна побачити риси авангардного мистецтва, епатажу, видовищності і одночасно складного технічного оснащення. Зробити вітальню у стилі космічного корабля? Будь ласка! Кухню в стилі лофт, як на старому занедбаному заводі? Немає проблем! Дайте волю уяві та творіть. У цьому стилі немає рамок.

Дизайн інтер’єру в стилі прованс

Прованс – затишний, комфортний, сільський інтер’єр, від якого віє теплом, сонечком і пахне пряними травами. Використовуються натуральні матеріали (дерево, камінь), переважні трохи вицвілі, бляклі кольори, що ніби знемоглися на сонечку. Загальне враження від такого інтер’єру дуже домашнє, створюється відчуття чарівного будиночка, загубленого в альпійських луках. Саме саме для заміської «резиденції».

Дизайн інтер’єру у класичному стилі

Класичний стиль – данина багатовіковим традиціям, рай для консерваторів і любителів всього усталеного, цінного, перевіреного роками. Такий інтер’єр рясніє кованими прикрасами, плиткою і ліпниною, дорогими оздоблювальними матеріалами. Щоб оформити будинок у класичному стилі, дотримуйтесь пропорцій, золотого перерізу, симетрії та інших правильних ліній.

Вітаються барельєфи, дзеркала в обрамленні «під золото», картини в масивних рамах, оксамитові портьєри, статуетки в античному стилі і, звичайно, громіздкі (але обов’язково витончені!) меблі. Кольори мають бути спокійними, нейтральними (біж, коричневий, бордовий, оливковий, пісочний). Часто використовується декоративна штукатурка, розпис, орнаменти та ненав’язливий малюнок на стінах, покривалах, оббивці меблів. Загалом має створюватися абсолютно чітке враження палацових апартаментів.

Стиль оформлення інтер’єру – задум, без якого починати роботу над своїм будинком навіть не варто. Як можна зробити щось, не знаючи, на що це має бути схоже. І як ви дізнаєтеся, що досягли «того самого»? Думайте, відчувайте, живіть та дихайте ідеєю свого ремонту. Тоді все буде чудово!

Comments are closed.