Архітектура будівлі


Міська архітектура
У сучасній міській архітектурі зараз панує конструктивізм та модерн. Тобто. все, що функціонально, те й красиво. Цьому стилю властива простота форм і водночас максимально ефективне використання простору. У великому ході будівлі із залізобетонного скелета та скляні зовнішні поверхні. Також дуже поширені багатоповерхові будівлі з монолітного залізобетонного скелета, з зовнішніми цегляними огорожами. Часто для покращення дизайну багатоповерхових будинків на дахах використовують різноманітні декоративні конструкції.

Стилі в архітектурі індивідуальних будинків.

При будівництві індивідуального котеджу, простота будівлі відіграє значно меншу роль. На перший план виходить оригінальність зовнішнього вигляду та зручність внутрішнього планування. Адже дуже багатьом (якщо не всім) хочеться, щоб його будинок не був схожим на інші будинки.

Канадський стиль

Його ще називають американським стилем. Цей архітектурний стиль нащадок старого європейського стилю. Емігранти з Європи, і в першу чергу з Англії, привозили архітектурні тенденції своїх країн до Північної Америки, де далі стали їх розвивати. Канадську архітектуру відрізняє просторість, численні каскади дахів, колони, великі вікна, віконниці на вікнах, іноді шпилі.

Усім своїм виглядом ці будинки показують успіх господарів на нових, необжитих землях. Канадські будинки часто роблять за каркасною технологією, але є і цегляні будинки та будинки з пінобетону.

Мінімалізм, Конструктивізм, Хай-тек.

Це три дуже подібні стилі, відмінності між ними мінімальні. Ці архітектурні стилі засновані на відмові від надмірностей. Простота та функціональність – ось їхній девіз. І незважаючи на простоту форм у цих стилях є дизайнерські рішення, побудовані на грі світла і тіні.

Європейський стиль.

Він родич канадського стилю, оскільки має одного «прадіда». Але, все ж таки в цьому стилі більш ефективно використовується внутрішній простір. Цей архітектурний стиль консервативніший, ніж свій північноамериканський родич. Часто зустрічаються еркери, солом’яний дах, оздоблення стін каменем (як зовні, так і всередині).

Фахверковий стиль.

Батьківщина цього архітектурного стилю – Німеччина, Австрія та Швейцарія. В основі цього стилю – каркасна технологія, контраст білого та чорного, високі круті дахи зі шпилями.

Модерн.

Період зародження цього архітектурного стилю – 20-ті. 30-ті роки XX століття. В архітектурі цього стилю представлений відхід від правильних геометричних форм до різних заокруглень, архітектурних надмірностей, до польоту фантазії. Архітектура стилю Модерн поєднує у собі витонченість та функціональність.

Ретро.

Цей стиль – втілення старої доброї архітектури XIX-XX століть. І кожен будинок мимоволі навіює дух минулого часу, коли не було стільникових телефонів та інтернету, коли пересувалися на конях, коли дами носили платися з кринолінами та в будинках влаштовували бали. До речі, будинок, побудований у ретро стилі за ціною практично такий же, як і будь-який інший будинок. Але заходячи до будинку з такою архітектурою мимоволі потрапляєш до якогось історичного фільму.

Дерев’яні будинки з оциліндрованої колоди.

Завдяки технології обробки колод зруби набули гарних, правильних форм. Дерев’яний будинок – це будинок із живими стінами. Деревина дихає та створює особливий мікроклімат. Будівельний матеріал відкладає відбиток на архітектуру цих будівель. Сучасні архітектурні рішення будинків з оциліндрованої колоди досить різноманітні і здатні задовольнити найвибагливішого клієнта.

Comments are closed.