Стиль модерн для вашого елітного заміського будинку


Сьогодні існує велика кількість архітектурних стилів, які мають свої особливості. У даній статті ми розповімо про стиль модерн.

Цей архітектурний стиль виник на рубежі 19-20 століть, насамперед в американській та європейській культурах. Найчастіше він використовувався саме для будівництва елітної заміської нерухомості. У цей час бурхливо розвивалася промисловість виробництва різних будівельних матеріалів. З цієї причини як характерні особливості модерну можна назвати раціоналізацію конструкції, широке використання цегли, скла, залізобетону, а також декоративності.

Насамперед варто відзначити, що стиль модерн не розрізняє декоративні та конструктивні елементи. Тобто практичне призначення деталей тісно переплітається з естетичним. Основний принцип модернового стилю – “зсередини назовні”. Вибиралося найбільш оптимальне та зручне планування внутрішнього приміщення у поєднанні із зовнішньою художньою обробкою будівлі.

Дуже часто будинок у стилі модерн відрізняється асиметричністю фасаду. Це пов’язано саме з тим, що акцент робиться на зручність та затишок внутрішніх приміщень, доцільність їх використання. Фасад такого будинку – це вільна творчість художника-архітектора.

Перелічимо деякі основні елементи стилю модерн. Насамперед це галереї, лоджії та балюстради, грубі та без обробки балки, сходи, різноманітні прикраси. Балкон зазвичай виконаний у формі багатокутника і має консолі, що виступають, які відрізняються простотою і смаком.

Дуже часто вікна мають різну величину і форму, те саме можна сказати і про вхідні двері. Благородність елітному будинку в стилі модерн надають колони та карнизи, які відрізняються красивою та незвичайною обробкою у вигляді орнаментів, квітів та ліпнини. Такі невеликі декоративні елементи часто виглядають навмисне і помпезно, тому не варто ними зловживати, інакше загальний вигляд буде занадто перевантаженим.

Нерідко у модерні використовуються елементи східної культури, середньовічної. Це надає фасаду будівлі романтичності та незвичайності.

Сьогодні велика кількість елітних заміських будинків виконано в стилі модерн, тому що цей архітектурний стиль дозволяє політ фантазії і не має певних рамок. Отже, можна створити по-справжньому незвичайний та оригінальний проект.

Comments are closed.