Як вибрати датчик руху

Питання заощадження електроенергії рівною мірою важливе для власників приватного житла та комерційних закладів. Заощаджувати можна різними способами. Але найраціональнішим рішенням вважається встановлення датчика руху. Звісно, якщо правильно його вибирати. Для будь-яких вимог знайти датчики можна тут https://cable-ok.com.ua/datchiki-dvizheniya/.

Як датчик руху допомагає економити

Принцип роботи дуже простий. Після встановлення та під’єднання працює наступним чином.

  1. Вмикає світло, якщо хтось входить в приміщення.
  2. Вимикає, якщо в ньому ніхто не рухається протягом певного часу.

Таким чином, не доводиться платити зайвого, через те, що хтось забув вимкнути світло в коридорі, чи ванній кімнаті.

Датчики руху зараз встановлені в багатьох готелях, наприклад. Вони зручні для використання в коридорах, де немає вікон. Раніше їх освітлювали цілодобово. Зараз, за допомогою датчиків світло вмикається лише за потреби, рахунки за освітлення скоротились до 30%. То ж їх вартість та витрати на монтаж швидко виправдовуються.

На що звернути увагу при виборі

Основне — призначення. Тобто, зверніть увагу на місце встановлення. За цим принципом вони поділяються на:

  • зовнішні датчики;
  • внутрішні датчики.

Цей показник вказує на ступінь захист від вологи. Він вищий для зовнішніх моделей, які часто встановлюють біля вхідних дверей, на лоджіях або в альтанках. Оптимальні показники IP 54, IP 55, IP 65. Але коштують такі моделі дорожче, то ж якщо потрібно встановити датчик руху в домі, то варто вибрати призначені саме для внутрішніх приміщень, щоб не платити зайвого.

Моделі відрізняються між собою ще й за іншими параметрами. Такими, як:

  • час спрацьовування;
  • потужність;
  • радіус дії.

Час роботи світла коливається від 5 секунд до 7 хвилин. Це важливо врахувати, якщо плануєте встановити датчик в житлових кімнатах. Потужність має значення для під’єднання різних типів ламп. Нижчі значення підійдуть для житлових кімнат, де для освітлення використані світлодіодні або люмінесцентні лампи. Найвищі — для освітлення великих складських або виробничих приміщень.

Як економити на купівлі датчиків руху

Якісні та недорогі датчики руху ви знайдете в інтернет-магазині Kabel-Ok. Тут представлений великий вибір моделей від провідних європейських виробників. Зателефонуйте за вказаним на сайті номерами, щоб отримати детальну консультацію фахівця, дізнатись про можливість отримати знижку та оформити замовлення з доставкою.

Comments are closed.