Камінін – Як працює пелетна піч?

Серед багатьох обігрівальних пристроїв, що працюють на твердому паливі, особливої уваги заслуговують пелетні печі. Уже сама назва говорить про те, що джерелом теплової енергії у цих пристроях служать пелети.

Пелети – це подовгасті гранули, найчастіше, круглого перерізу, діаметром 5-10 мм і довжиною 10-50 мм, виготовлені шляхом пресування дерев’яної стружки з подальшим їх висушуванням.

Пелетна піч, як і будь яка інша твердопаливна піч, в основі своїй містить камеру згорання. Однак, від інших печей, пелетна відрізняється тим, що в ній встановлено пальник і вентилятор, що нагнітає повітря для забезпечення процесу горіння, а також пристрій електророзпалу. Ще одною відмінністю пелетних печей є спосіб подачі палива. Якщо у класичних печах в камеру згорання паливо закладається порціями, то в пелетних печах паливо подається неперервним потоком з бункера за допомогою шнекового транспортера (бункер запасу і шнек також є невід’ємними елементами пелетних печей)

Відрізняється і сам процес спалювання палива. У класичних печах паливо згорає лежачи на дні камери згорання, а подача повітря в камеру згорання для забезпечення процесу горіння здійснюється завдяки природному процесу тяги димоходу. У пелетних печах паливо спалюється у пальнику, а повітря для підтримки процесу горіння подається нагнітаючим вентилятором (т.зв. факельний тип спалювання).

Завдяки такому інтенсивному горінню у камері згорання висока температура досягається значно швидше, ніж у класичних твердопаливних печах. В таких умовах відбувається більш повне згорання палива, відповідно, і шкідливих викидів (в т.ч золи) з таких печей менше, і їх ефективність вища.

Встановлюючи у себе вдома пелетну піч, слід пам’ятати про підведення до неї електрики, адже пристрій електророзпалу, шнековий транспортер і нагнітаючий вентилятор приводяться у дію від електричного струму.

Пелетні печі є хорошим рішенням для зайнятих людей, котрі не мають можливості кожні кілька годин докладати паливо у камеру згорання. Запас пелет у бункері, реалізація автоматичної подачі палива і повітря у зону горіння, позбавлять вас необхідності докладати паливо на дні чи навіть тижні.

Камінін-Україна ексклюзивно представляє на території України продукцію австрійського бренду Austroflamm. Це один із провідних європейських виробників твердопаливних пристроїв, що завоював серця прихильників камінів і печей не тільки в Австрії та Європі, а й в Україні. Серед продукції цього бренду є і пелетні печі. Найпопулярнішими серед них у 2022 році були моделі Austroflamm Polly Light, Austroflamm Polly і Austroflamm Percy. Не дорогими пелетними печами цього бренду є Austroflamm Clou Compact, Austroflamm Mr. Wu та Austroflamm Ben. Не варто також обходити увагою Austroflamm Ruby, Austroflamm Clou Duo, Austroflamm MO Duo та інші. На всю продукцію бренду Austroflamm, що представлена у салонах Камінін-Україна і наших партнерів, надається офіційна гарантія 6 років від виробника. Ми пропонуємо лише офіційний товар від виробника, а також надаємо весь спектр послуг з встановлення, підключення, пуску, обслуговування і ремонту камінів і печей.

Comments are closed.