Як збільшити площу квартири на третину


Дизайнери знайшли у квартирі, що розташована на останньому поверсі, зайві 40 квадратних метрів. Разом із квартирою її власницям, мамі з маленькою донькою, дістався бонус – спочатку було відомо, що стелі високі, 3,9 метри, а виявилося – 4,3 метри. Одразу стало зрозуміло, що потрібно розробляти другий рівень.

ToTaste Studio спеціалізується на вирішенні саме таких завдань: як правильно використовувати нестандартне приміщення, щоб знайти додаткові метри корисної площі і при цьому зберегти красу висоти. І легко з ними справляється.

«У місцях, де не потрібна така висота (санвузли, комори, передпокій), ми надбудували другі рівні, – розповідає глава ToTaste Studio Макс Жуков. – Над передпокої та гостьовим санвузлом з’явився кінозал із проходом у нього з кухні через невелику винотеку. Спальні блоки розділили по вертикалі, щоб у кожної з панночок вийшов свій блок з невеликою гардеробною, а у вітальні та кухні залишилася повна висота».

Щоб усі приміщення залишалися повітряними, просторими та світлими, більшість стін зробили білими, але для більшої «лофтовості» додали клінкер та покриття з бетонною текстурою. А ось бетонну стелю вирішили залишити в її первозданному вигляді. По-перше, так не втрачається висота, необхідна для формування другого рівня, а по-друге, монолітна стеля, на думку Макса Жукова, виглядає просто чудово.

Одним із побажань замовниці було розташування відокремленого робочого місця – кабінету – поряд зі спальнею. Так на другому рівні над основним санвузлом з’явився кабінет, а в зоні вітальні – «міст» і гвинтові сходи, що стали стилістичною домінантою приміщення. Міст поєднує «батьківський» блок – веде зі спальні до кабінету, а також показує вертикальне дроблення у квартирі.

Стіна, що розділяє спальні та вітальню, для візуального збільшення простору зроблена напівпрозорою. Матове скло у денний час пропускатиме у вітальню світло з вікон у спальнях, але заглянути у спальні крізь них не вдасться. На кухні постаралися максимально використовувати всю висоту приміщення: навісні шафи над робочою зоною підняли до стелі. Верхні шафи, до яких не дуже легко підібратися, будуть використані як антресольні.

Віконний блок, який раніше стояв між лоджією та кухнею, демонтували, замість нього поставили ширяючий стіл-консоль, який не загороджує і не псує шикарний вигляд із вікон. Зона їдальні вийшла багатоповерховою: з боку лоджії за стіл можна сісти на стільці звичайної висоти, а з боку кухні – на високі барні. Тож кожен зможе вибрати собі ту висоту, яка йому до смаку.

Comments are closed.