Ознаки традиції, що зароджується


Признаки зарождающейся традиции

В даний час, здається, немає нічого важчого, ніж домогтися уваги до найпростіших вимог забезпечення нормального життя людини. Індустріалізація і все те, що вона спричинила, викликала величезні ускладнення, через які стали нехтувати основними принципами розселення.
Все у нас свідомо чи несвідомо протестує проти цього стану.

Тому, незалежно від будь-яких обставин, перш за все треба відповісти на запитання: Як ми хочемо жити? Основна проблема, з якою ми стикаємося, полягає у відновленні тісного зв’язку архітектури з реальним життям.

Як у хмарочосі крізь усі стіни відчувається присутність тисяч живих істот, так само майже фізично в містах відчувається неймовірний приріст населення.

Коли на найбільш жвавих вулицях десятимільйонного міста людей жбурляє з боку в бік і наочно, як при вимірі термометром, видно надмірне скупчення людей, починає навіть з’являтися своєрідне почуття людиноненависництва.

Раніше усамітнювалися лише поети та художники, щоб зосередитися у своїй творчості. В даний час адміністрація великих концернів і наукових центрів, що їх обслуговують, біжить з величезних міст – мегаполісів і створює навколо своїх жител зелену зону спокою.

Comments are closed.