Як вибрати кухню при маленькому бюджеті

Ціна не є головним показником при покупці недорогої міні кухні. Вказуючи вартість стінки, виробники, як правило, беруть до уваги бюджетні матеріали, а до комплектації не включають начинку шаф та фурнітуру. Тому іноді покупці стикаються з тим, що сума до сплати виходить вищою.

Що робити, якщо бюджет обмежений

Перш за все, складіть креслення, не озираючись на бюджет. Включіть до нього усі модулі, які ви хотіли б бачити на своїй кухні. Порахуйте їх вартість.

Ціна виявилась занадто високою? Подумайте, без чого ви зможете обійтись у повсякденні. Як показує практика, відсутність певних елементів жодним чином не впливає на комфорт.

Визначтесь, що для вас є більш важливим:

  • ефектний фасад;
  • зручна робоча поверхня;
  • достатній простір для кухонного начиння.

Зробити це допоможе спостереження за своїми діями в процесі приготування.

маленькі кухні

Розгляньте стандартні варіанти

Недорогі маленькі кухні переважно мають стандартні розміри, глухі та гладкі фасади. При їх виробництві використовується ламінований ДСП або дещо дорожчий варіант – листи МДФ. Різниця в сумах буде несуттєвою, зате конструкція виявиться довговічнішою. Якщо потрібні індивідуальні розміри – доведеться доплатити близько 30%.

Щоб недорогі стильні кухні виглядали ефектно, виробники практикують поєднання бюджетних та дорожчих матеріалів. Щодо фурнітури, для шаф, які планується експлуатувати частіше, варто вибрати якісніші та надійніші варіанти, тоді як на інших дозволяється заощадити.

На вартість стіни впливають і матеріал, товщина стільниці. Найбільш бюджетні поверхні виготовляються із ДСП товщиною 26 мм. Стійкий до вологи матеріал у 38 мм коштуватиме дорожче майже вдвічі.

Подумайте про покупку модульних меблів

Сьогодні деякі виробники пропонують купити маленьку кухню в Києві поелементно. Тобто, якщо вам не потрібна певна тумба або шафа, її замовляти не обов’язково. Навіщо платити за те, чим ви не плануєте користуватись?

Вибираючи модулі, враховуйте, що конструкції з дверцятами обходяться дешевше відкидних горизонтальних фасадів. Одностулкові вироби також вигідніші. За потреби заповнити простір шириною 80 см, перевагу варто віддати одній великій тумбі, а не двом маленьким.

Тумби з п’ятьма кутами рідко використовуються в бюджетних конструкціях, так як вони дорожчі моделей, з’єднаних під прямим кутом. Більш дорогими є торцеві радіусні модулі.

Якщо хочете купити невелику кухню недорого, не заповнюйте всі стіни навісними шафами. Достатньо їх залишити на одній із стін, а на решті розвісити відкриті полиці. Нестачу місця для зберігання дрібної побутової техніки та посуду компенсують місткі підлогові тумби.

Пограйте із шириною модулів, їх компонуванням, і отримайте зручні, але менш коштовні меблі на кухню.

Порівняйте вартість схожих моделей від різних виробників

Не поспішайте купувати сучасні недорогі меблі в першій точці продажу, в яку завітали або на яку натрапили в інтернеті. При виробництві гарнітурів виробники використовують різні матеріали, фурнітуру. Зверніть увагу не стільки на ціну, скільки на якість товару.

Збираючись замовити кухонний гарнітур у маленьку кухню в інтернет-магазині Koronamebel, визначтесь, яку суму ви хочете витратити на гарнітур. Це допоможе зорієнтуватися у пропозиціях та заощадить нерви, час.

Зверніть увагу на розпродажі, акції

Якісний та стильний кухонний гарнітур за доступною вартістю можна придбати, завітавши на виставку, потрапивши на розпродаж. На сайтах деяких магазинів є спеціальний розділ, де пропонуються на маленькі кухні ціни зі знижками. Але пам’ятайте – в деяких випадках доступні ціни є лише маркетинговими хитрощами.

Comments are closed.