Які бувають види підлокітників у диванах

Підлокітники є важливим елементом дивану, за допомогою них можна як задавати загальний стиль меблів, так і доповнювати його. Цей компонент також має велике практичне значення. Зовні вони можуть бути м’якими та твердими, модульними, фігурними, з накладками, з ексклюзивними малюнками тощо.

Найпоширеніші види підлокітників, які можна замовити:

  • Дерев’яні;
  • ДСП та МДФ (звичайні та модульні);
  • Вироби зі штучної шкіри;
  • Тканинні підлокітники (класичні).

При розробці дизайну та виготовленні дивану враховуються всі нюанси, інтер’єр будинку чи офісу, підбирається колір, фактура, оббивний матеріал тощо. А якщо з вибором постає якась проблема, то фахівці магазину Kram-UA з радістю вам допоможуть в цьому. В асортименті магазину представлені ряд моделей, що відрізняються різними характеристиками та функціоналом. Також є можливість придбати як вже готовий диван, так і оформити індивідуальне виконання під замовлення. Детальніше за посиланням https://kram-ua.com.ua/.

6398fd6b4c3ec.jpeg

Характеристика різних видів підлокітників

Дерев’яні підлокітники доречні як у приватному, так і в офісному приміщенні. Вони здатні підкреслити загальний стиль, надати строгості інтер’єру. Плоскі підлокітники можуть замінити кавовий або журнальний столик. Перевагами даного варіанту є легкість, витонченість, і елегантність, легкість догляду, тому що дерево простіше утримувати в чистоті.

Тканинні підлокітники – класичний варіант, комфортний та безпечний. Вони можуть бути різної форми як закругленої, так і прямокутної. Тканинні підлокітники наділяють будь-який диван теплом та затишком. Недоліками такого варіанту є схильність до забруднення та стирання.

Модульні підлокітники з ДСП є багатофункціональними модульними блоками. Вони можуть бути виготовлені у вигляді відкритих поличок, столика, ящика для ліжка, висувної скриньки для різних дрібниць. Виготовлятись цей виріб може з оббивкою або без неї. Дизайн самого модуля розробляється відповідно до загального дизайну виробу, з урахуванням переваг замовника.

Модульні підлокітники із МДФ – за своїм призначенням та функціональністю аналогічні попередньому варіанту. Їх особливістю є строгий дизайн, який може бути дещо пом’якшений заокругленими контурами.

МДФ вироби не бояться вологи, термостійкі, більш довговічні та зносостійкі. «Наповнення» для модуля замовник може вибрати, відповідно до власних уявлень та вимог – ящик, полиця, карго-бар і т. д. Матеріал і колір оббивки підбирається також під загальний дизайн дивану.

Підлокітники зі штучної шкіри. М’які підлокітники рекомендується обшивати саме цим матеріалом. Він не стирається з часом, сильно не мажеться на відміну від тканинних виробів, його легко очищати від бруду та пилу, невибагливий до миючого засобу. Якісний шкірозамінник у поєднанні з добре підібраною тканиною здатний зробити диван сучасним, яскравим та стильним.

Особливості вибору

При виборі варіанту підлокітників слід враховувати такі якості, як довговічність, практичність та вартість. Найбільш дорогими за замовчуванням є дерев’яні моделі, особливо виготовлені з дорогих порід дерева. Однак вони і найдовговічніші, і можуть служити багато десятиліть. За бажанням клієнта, їх можна лакувати, покривати різними речовинами, що надають особливого блиску дивану.

Ціна на модульний підлокітник може змінюватись, залежно від того, яка роль йому відводиться. Тканинні вироби традиційно доступніші за ціною, але вони не такі довговічні, як, наприклад, шкірозамінники або дерево.

Comments are closed.